holy smoke!
Het synoniem van barbecue zou ‘stoer’ kunnen zijn. Want dat is wat het vaak uitstraalt, toch?
Kijk alleen maar naar de accessoires zoals een draaispit, grill rooster, spareribhouders, pizzastenen, borstels en de bijpassende donkerbruine leren schorten. Een paar spierballen erbij, biertje en bakken. Lekker! En toch betekent barbecueën ook zorgvuldig voorbereiden, marineren, een constante temperatuur behouden en timing. Mooie stukken vlees, vis en groente vinden het heerlijk om zich te wentelen in die warme rokerige omgeving. Het levert dan ook super smaakvolle gerechten op.
Wij delen die liefde voor deze speciale manier van eten bereiden en kunnen dan ook niet meer ophouden met praten als we het over onze Kamodo’s mogen hebben. Deze keramische houtskoolbarbecue heeft de vorm van een ei. Verschillende merken zijn verkrijgbaar.
Wij verkopen de Big Green Egg.
Wil jij je ook eens verdiepen in de kwaliteiten van deze barbecue en Japanse kooktechniek waarop Kamado is gebaseerd? Kom dan langs. We gaan maar al te graag los over de specifieke eivorm waardoor alle warmte en vocht in de barbecue blijft. We laten je zien hoe je controle houdt over de temperatuur en hoe zuinig ie is met onze goede kwaliteit houtskool (die overigens geen chemische toevoegingen kent).
Voor wie er geen genoeg van kan krijgen en nog iets extra’s wil toevoegen aan smaak kan rookmot gebruiken. We hebben het in heel veel (hout)soorten en maten.
Je kunt het natuurlijk gebruiken in de Big Green Egg maar je kunt ook een los rookoventje aanschaffen. Die kun je op je barbecue plaatsen maar bijvoorbeeld ook op een inductie kookplaat. De mogelijkheden zijn eindeloos. Maar goed, dat had je misschien al begrepen. We hebben het hier namelijk over verdieping van smaak. Iets wat gerechten verdienen. Nou ja, niet alleen de gerechten. Ook jij die alles mag opeten.